måndag 6 juli 2009

Festivaler för miljön

Way out West tillsammans med Roskilde och Øyafestivalen satsar på miljöinitiativ för att sätta press på konferensen i Köpenhamn senare i år. De har gemensamma krav som är följande:

• ett internationellt klimatavtal som säkrar att den globala genomsnittstemperaturen inte ökar med mer än 2 grader. Sverige, Norge och Danmark ska minska sina utsläpp med 40 % innan 2020.

• ett rättfärdigt avtal som säkrar fattiga människors rätt till utveckling.

• att de rika länderna förpliktigar sig att betala för utveckling i fattigare länder genom överföring av miljvövänlig teknologi. Detta i tillägg till annat redan planerat bistånd.

Festivalerna jobbar med att undika spill och svinn, återvinning, transporter. Ekologisk mat kommer erbjudas på området. Tydligen ska fordon köras på biobränsle. En festival kan inte i sin definition vara miljövänlig med influgna artister, plastmuggar, transport osv men det är roligt att se att de tar initiativ. Speciellt bra är Way out Wests samarbete med SJ då de erbjuder rabatt på tågresor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt roligt bra med Biobränsle i motorerna på transport. Men det är precis som du säger en festival kan inte vara miljövänlig med alla influgna artister.

Nightwood sa...

Tack tack för kommentar. Jo, kanske bara boka artister som kan komma med tåg!? :)