fredag 31 augusti 2007

Film som du aldrig sett den marknadsförd förrut

Idag har filmen Hallam Foe premiär i Storbritannien. Det är en sorts modern Peeping Tom historia utspelad i Edinburgh med Jamie Bell i huvudrollen. Jag såg Jamie Bell bli intervjuad i ett BBC program under Edinburghs filmfestival för två veckor sedan. Han berättade att han bloggat under inspelningen av filmen för att komma in i karaktären som är en flitig dagboksskrivare.

Häromdagen fick jag ett mail från Domino Records som uppmanade mig att kolla in Hallam Foe med ett antal länkar. Upptäckte något förvånat att filmen inte bara har en websida (som alla filmer har nu för tiden) utan en blog, en facebook grupp, en podcast, en myspace sida + en myspace sida var för alla huvudkaraktärer, ett flikr album och små underliga videor där karaktärerna spelar sig själva fast i fiktionella miljöer.

Det blir ännu mer underligt när Jamie Bell på sin myspace sida bloggar som Hallam Foe fast i den riktiga världen och en extra twist när han länkar sin favoritsång för dagen som alltid är en Domino sång.

Så vitt jag vet har en film aldrig blivit så här grundligt marknadsförd i alla nya medier i en så förvirrande metatradition.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, formentlig sa det er

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack