tisdag 3 januari 2012

Max och den försvunna falafelburgaren

Nästan ett år sedan den o-roliga historien med Pressbyrån som skämtade om sin avsaknad av vegetarisk korv kommer nästa vegetariska snabbmatsbesvikelse. Hamburgerkedjan Max som för mig är något av en guilty pleasure jobbar hårt på sin miljövänliga image vilket skiljer dem från övriga snabbmatskedjor. Oavsett intentioner så säljer de massproducerat kött och tillsatsmat i engångsförpackning och det kan aldrig någonsin bli miljövänligt. 


Trots detta hade de två vegetariska burgare. Fast inte längre, av någon outgrundlig anledning har de slutat sälja sin falafelburgare och protester har börjat strömma in. Frågan är om det kommer göra någon skillnad?På många HAMBURGER-restauranger i USA - burgarens heliga land - finns det många olika sorters vego-burgare att välja bland. De smakar ofta tusen gånger bättre än de svenska. Nu är inte MAXs vegoburgare så äcklig som den skulle kunna vara, men definitivt inte så god som den skulle kunna var heller! MAX är det enda vettiga alternativet för oss som inte äter kött och inte vill stödja de amerikanska kedjorna. Om ni bryr er om ert rykte som svenska, moderna och miljömedvetna måste ni lägga lite energi på att ha ett hyfsat vegetariskt utbud! Kom igen nu!

Plus sluta se oss vegetarianer som hälsofreaks! Många av oss äter vegetariskt av andra skäl. Dessutom skulle jag ärligt talat aldrig gå till MAX om jag var ute efter hälsoriktigt mat... Ge oss bara GOD vegetarisk mat, hur svårt ska det va?

Inga kommentarer: