söndag 16 november 2008

Att leva med Oprah Winfrey

Jag har en svag punkt och det är Oprah. Jag kan inte låta bli att gilla henne. Även fast hon är inkonsekvent. Det är inte så ofta jag ser hennes show men häromdagen slog jag på och programmet i fråga handlade om minskad konsumtion och hur slösaktiga människor är. Detta illusterades av ett antal familjer som var (EXTREMT) slösaktiga både med energi och pengar. Bland annat lagade de fyra olika middagar varje dag (kräsna barn) som sedan fick slängas ut de och hade fyra stora TV-apparater på samtidigt.

Oprah gav den som brukligt en utmaning att leva energisnålt i en vecka. De fick bara se på TV en timme om dagen och dricka filtrerat kranvatten (för alla dricker bara plastflaskevatten). I början var det ett jäkla klagande men efter några dagar hade de vant sig och öppnat ögonen för ett lite firare och konsumtionsfritt liv, de läste sagor för sina barn och alla var glada.

Skitbra att Oprah upplyser om grejer som borde vara självklara men som inte är det och hennes ord är lag i många amerikanska hem. Saken är den att nästa dag kommer hon rekommendera en speciell skönhetsbehandling, en grillvante och en bikini. Robyn Okrant i Chicago har ett bloggprojekt det här året och det är att leva ett år på Oprahs rekommendationer. Hittils har hon pungat ut tusentals dollar för produktier, gått igenom dieter och behandlingar. Hon har rensat ut sitt hem på Oprahs rekommendation och sedan fyllt det igen.

Kanske bäst att bara följa Oprahs goda råd och strunta i hennes shoppingtips.

2 kommentarer:

AxeMan sa...

Själv kommer jag ihåg när hon sa att hon bytt tvål så fort någon använt den!

Om hennes ord är lag i usa är det många djur som går åt i onödan bara där.

Nightwood sa...

Eller hur, hon är väldigt motsägelsefull. Läste nyligen en intressant artikel om hennes hälsoråd i Newsweek: http://www.newsweek.com/id/200025