fredag 20 november 2009

Plane Stupid och isbjörnar

Jag gillar Plane Stupid, de är en aktionsgrupp som har en reell plan för att minska klimatpåverkan - vi måste helt enkelt flyga mindre. Det kanske känns bra att klimatkompensera sin flygresa men faktum kvarstår att du har flygit och bidragit till enorma mängder utsläpp. Flygbolag försöker nu desperat att framstå som miljövänliga, alla har miljöpolicies och har olika program för att kompensera och i sammanhanget totalt meningslösa initiativ som återvinnbara muggar på flygplanen. Heathrow i London till exempel har som mål att bli en klimatneutral flygplats. Självklart borträknat flygplansutsläppen. Att de byter till lågenergilampor och återvinner skräp har ingen som helst effekt så länge de fortsätter att flyga och landa ett antal plan i minuten. Inte heller om de får igenom sitt förslag om en tredje landningsbana som det lobbas för.

Plane Stupid har gjort en ny och vad som ser ut som påkostad reklamfilm i syfte att upplysa om flygutsläpp. Jag tvivlar på att den kommer visas på TV så länkar den här:


Polar Bear from Plane Stupid on Vimeo.

5 kommentarer:

eco chic sa...

Usch, vad hemskt med filmen, men sant. Min tanke var att utsläppen smälter isen och att den påverkan gör att björnarna dör, vilket också är sant.

Nightwood sa...

Tack för din kommentar. Ja eller hur. Isbjörnarna har ju nästan blivit överanvända (inte för att det inte kan sägas för många gånger) som maskot för miljörörelsen men det här kändes chockerande och som ett rättframt budskap.

Hannah sa...

Vilken hemsk reklamfilm. Sant och bra budskap, men frågan är om de som behöver ta sig en tankeställare, verkligen tar till sig skrämselpropaganda? Det tenderar att göra folk negativa och kan ha motsatt effekt.

... och tack för din kommentar!

HomeRiver sa...

Tack för din gulliga kommentar i min blogg :-) När jag reser privat väljer jag i princip alltid tåg. När jag reser med arbetet försöker jag ta tåget i varje fall åt ena hållet.

Anonym sa...

maste kolla:)