tisdag 17 augusti 2010

14 år gammal hamburgare

Såg fram emot en god bit blåbärskaka (med egenplockade blåbär som innebar flera timmars jobb, myggbett och skrapsår från att halka i skogen) som jag bakade för några dagar sedan. Bara för att upptäcka att den gått och blivit möglig. Trots att det var störande så känns det ändå betryggande att det man äter är naturligt och faktiskt påbörjar sin bana mot att bli jord igen så fort man lagat det.

 Ingenting försvinner, allt finns kvar är en devis som även gäller hamburgare. Nonna Joann köpte ett Happy Meal på McDonalds för över ett år sedan och vad som hände sedan visade sig bli ett utmärkt publicitetsknep för hennes bok om att få barn att äta nyttigt och ekologiskt. Hon sparade maten i ett år och tog foton för att jämföra. Absolut ingenting har hänt. Burgaren ser ut som att den har stannat i tiden och ser lika aptitretande, om det nu är ett användbart ord i det här sammanhanget, som den gjorde dagen den såldes. Uppenbarligen gör den kemiska process maten har gått igenom att den inte bryts ner, inte en fläck mögel.

Om inte ett år känns långt nog finns den en annan burgare som har sparats sedan 1996. Den har inte heller åldrats. Det gör det nästan ännu mer tragiskt att burgare som legat osålda mer än 3 minuter på McDonalds slängs i soptunnan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: