Bild från Djurrättsalliansen |
Bilderna var startskottet på en diskussion om vad vi egentligen utsätter djuren för i vårt dagliga begär efter kött. Det var en välkommen diskussion. Dessvärre tystnade den snabbt. Myndigheterna slätade över missförhållandena och rättssystemet visade sig totalt ovilligt att utreda djurskyddsbrotten.Nu är grisbönderna i kris och vädjar desperat till konsumenterna: köp svenskt, köp inte från utlandet. Köp inte alls, säger vi. Det håller inte att stänga in djur i en minimal box på betonggolv, låta dem stå i sin egen avföring i sex månader, intensivutfodra och sen skicka det på en sista ångestfylld resa till döden. Och dessutom använda det ”svenska” sättet att plåga livet ur djuren som försäljningsargument.Inlägget skrivs under av bland andra Gudrun Schyman, Agneta Sjödin, Anna-Lena Brundin och förvånande nog Per Morberg.
Läs mer om fallet här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar