lördag 23 oktober 2010

Håkan Sjöströms skräpkonst

Jag intervjuade Håkan Sjöström förra året om hans spännande projekt där han plockar upp skräp utmed motorvägar och gör konst av dem. Nu har han dessutom fått pris på International Exhibition for Digital and Photographic Art på Museo D’Arte Chianciano Terme i Italien.


I konkurrens med fotografer från 35 länder och 1300 bilder tilldelades han tredje pris i kategorin ”Digital Art”.

Jag vandrar utefter motorvägar och plockar sådant som folk kastat ut genom fönstret, som lossnat från bilar och... Idén är att hitta grafiska former och skönhet i sådant som i allmänhet betraktas som avfall och skräp. Att hitta ett värde i saker som inte har något, säger Håkan Sjöström.

Bildserien ”Utsläpp” består för närvarande av ca 35 bilder men växer ständigt. Med på utställningen hade Håkan två bilder ”Hawk” och ”Fabric”. Skräpet på dessa kommer från motorvägarna kring Detroit där Håkan var och jobbade i våras.

Så länge det finns skräp utefter motorvägar kommer jag att hålla på, så det finns fortfarande att göra. Och får man ett sådant här erkännande sporrar det givetvis ytterligare, säger Håkan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Kalle sa...

Hej ett litet grönt miljötips till dig;)

iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!

På sajte finns nu 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

http://iLoveGratis.se