fredag 18 februari 2011

Släng inte maten

Matslöseriet har diskuterats ganska länge men det verkar inte hända så mycket, kanske måste människor sakta ändra sina vanor. Konsumentverket Konsumentföreningen Stockholm har nu en kampanj som kallas Släng inte maten, den använder sig bland annat av små filmer där gammal mat får gå till psykolog Appelqvist och klaga på att ingen vill ha den.

Jag tycker det är konstigt att många inte har insett den finansiella aspekten - sparade pengar brukar ju annars vara en motivation för folk att ändra beteende. Enligt konsumentverket går var fjärde matkasse rakt ner i soporna (eller förhoppningsvis komposten). Man betalar och släpar hem mat som man sedan slänger. Det är också så att sex av tio uppger att de inte vet skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag. Rädslan för att äta dålig mat och oförmågad av avgöra själv matens kvalité är något som folk behöver lära om.

2 kommentarer:

Adam Svensson sa...

Hej hej,
Hoppas att du gillar sidan http://slangintematen.se
Jag vill bara göra en liten rättelse att det är Konsumentföreningen Stockholm som står bakom undersökningen och kampanjen.
Mvh, Adam, KfS.

Nightwood sa...

Hej Adam,
Jag gillar den starkt, ni gör ett jättebra jobb. Tack för rättelsen också.