onsdag 10 november 2010

Walls of Glass

Gick inte närmare än så här. Jag är redan övertygad.
För de som bor i Göteborg kan jag ge följande tips. Den här veckan hålls olika evenemang för "inspiration för etisk och hållbar utveckling" på Frölunda Kulturhus. Bland dem är en fotoutställning. Hur ser verkligheten ut inne på ett slakteri?

Fotografen Erik Lindegren ville ta reda på detta och fick efter mycket övertalning tillstånd att fotografera ett slakteri i Brålanda. Bilderna har väckt mycket uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Överallt där bilderna visats har de fått människor att tänka efter vad de lägger på tallrikarna. Bilderna är viktiga för att vi ska förstå att det är en gång levande djur vi äter och hur förhållandena ser ut när de dör. Sådant vi helst blundar för. Utställningen tvingar oss att se och ta ställning.
Utställningens namn anspelar på ett citat av Linda McCartney: "If slaughterhouses had walls of glass, the whole world would be vegetarian". (Om slakterier hade glasväggar, skulle alla människor vara vegetarianer.)

Ikväll onsdag kl 19 håller Johan Erlandssson från Ecoprofile en workshop om varför köttkonsumption är en viktigare miljöfråga än ekologiskt och närproducerat.

Inga kommentarer: