tisdag 30 november 2010

Ljusmanifestation för klimatet

Samtidigt som världens ledare landar i Mexico samlades ett 50-tal huttrande själar på Götaplatsen i Göteborg. Vi frös, vi höll i facklor och hoppades att någon skulle notera att vi var där. Ljusmanifestationen var ordnad av FN:s Göteborgsgrupp och Greenpeace. Det ordnades även en i Stockholm där det verkligen gör skillnad, utanför Rosenbad. Enligt Klimataktion dök ett hundratal personer upp där för att tända ljus och överlämna en kravlista till miljöministerns stabschef Tomas Udin.

I Göteborg hölls ett tal av Grön Ungdom som påpekade hur Sveriges makthavare måste ta sitt avsvar på hemmaplan och att sluta skjuta upp eller slippa ifrån ansvaret. COP16 har börjat och ingen verkar hoppfull för att någon ska uträttas. Även fast resultatet av kvällen var stelfrusna tår kändes det bra att göra klart var man står. Ingenting är omöjligt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Laks sa...

Jag är vegetarian, och har tack vare det blivit mer medveten om vad det är som påverkar miljön. Jag visste inte så mkt om att kött och miljöproblemen hänger ihop. (blev vegetarian av djurrättsskäl). Nästa gång det är något sånt där intressant skulle jag vilja gå! :) jag har blivit intresserad av miljön också.. och det är väldigt roligt, men ganska frustreande ämne eftersom många bryr sig - men inte politikerna..

Förresten, hur har du fixan den där "reaktioner"-grejen precis nedanför inlääget? Vill också ha en sån! :)

Nightwood sa...

Hej, tack för din kommentar. Jag blev också vegetarian för djurrättsskäl från början, sedan har skälen bara lagts på varandra :)

Jättebra om du engagerar dig, det behövs verkligen där. Jag stod där och frös om fötterna och undrade om det verkligen gjorde någon nytta men det känns bra för mig själv att veta att jag tar ställning och jag tror man måste komma ihop att varje människa gör skillnad och att vi tillsammans kan åstadkomma saker. Dock är politiker de viktigaste att påverka.

Reaktionsgrunkan är en blogger add on men det finns säkert liknande om du googlar.