fredag 31 oktober 2008

Sterling går i graven.

Sterling har gått i konkurs och lämnat tusentals människor strandade i olika länder. Tydligen hade de tagit emot bokningar över internet bara timmar innan konkursen kungjordes. Pengar som kunderna inte kommer få tillbaka. Igår kunde man läsa i GP att:
Det är trista besked för västsvenskar som vant sig vid att resa utomlands en långhelg för en billig peng. Men konkurserna är också allvarliga bakslag i regionens strävan att locka turister och affärsfolk från övriga Europa till Göteborg.
Är jag den enda som utropar ett stilla hurra? Att lågprisflygen sakta försvinner är fantastiska nyheter för miljön och vår fortsatta framtid. Ja, självklart suger det att om man vant sig att kunna flyga vart man vill i Europa för 1 krona, helt plötsligt inte kunna göra det längre men hela idén var en katastrof från början. Det hade aldrig kunnat hålla. För tillfället ger det här endast mer trafik år Ryanair men jag tvivlar starkt på att de kommer fortsätta med ökad tillväxt år efter år. En turbulent ekonomi och ökade oljepriser kommer antagligen göra sitt.

Egentligen tar de här två problemen ut varandra. Om människor inte kan flyga utomlands för en långhelg så kan de istället resa inom Sverige. Det låter absurt men det finns fler människor som väl känner till Tailands geografi bättre än Sveriges. Håll pengarna i Sverige och hjälp ekonomin och turismnäringen. En weekend i Sveg kanske inte låter så upphetsande men det finns så mycket att upptäcka. Och dessutom slipper man hudcancer.

Inga kommentarer: